image

1, Kinesiologi 

Kinesiologi är en metod som används för att kommunicera med människans nerv- och energisystem genom manuella muskeltester.
Metoden gör det möjligt att hitta, undersöka och behandla olika behov och avvikande tillstånd i kroppen genom att lokalisera ett problem, dess grundorsak och hur problemet bör behandlas. Det kan röra sig om svagheter, eller obalanser, i kroppens inre organ
(t. ex. näringsbrist, smärtor, stelhet, obalanser i muskler, allergier, reumatiska sjukdomar) eller störningar relaterade till stress eller oro för att nämna några.

Metoden utvecklades av den amerikanske kiropraktorn George Goodheart, som på 60-talet grundade Applied Kinesiology.
Sedan dess har det utvecklats massvis med grenar av Kinesiologi, bland dem är också KINOpraktiken.

Inom Kinesiologin har man funnit att alla kroppens muskler är direkt associerade till kroppens inre organ, endokrina körtlar, specifika näringsämnen, tankar och känslor. Grundläggande är att all fysisk som psykisk stress, obalanser och blockeringar i nervsystemet kan hittas genom att testa spänningen i olika muskler.

Detta är en grundkurs i hur kinesiologi och muskeltestning kan funger i ditt liv. Vi kommer här att lära oss grunderna och ett par olika grundbehandlingar, vi kommer också att lära oss hur du på ett enkelt sätt kan bli av med allergier..

Kurslängd:
2 dagar
(lördag och söndag)

Kursinnehåll:

Manuell- och Strukturell Kinesiologi som kommer från Applied Kinesiology

Förkunskaper:
Inga som helst.
Perfekt att kombinera med kurs 7 (Neurologisk Balansering), kurs 9 (Sacro-Kraniell Terapi) och kurs 10 (Stress och stresshantering)

Kursledare:
Mikael Dahlström, Grundare av KINOpraktik och ER-terapi
(tillsammans med Cecilia Dahlström)
leg Kiropraktor, Master of KINOpractic Therapy, Anti-StressTerapeut, akupunktör etc


Tillbaka till kurs-sammafattningen.
                                          Till kursdatum och bokning
image


 
image